Binnenkort meer informatie over onze school op deze website.

ds. Van Lingenschool

Christelijke basisschool Zetten

ds. Van Lingenschool

Op de ds. Van Lingenschool wordt uw kind gezien en gekend. Circa 170 leerlingen leren, spelen en ontwikkelen zich hier, vanaf hun 4de tot de dag dat ze naar het voortgezet onderwijs gaan. Onze school bevindt zich letterlijk en figuurlijk in het hart van Zetten. 

 

Zonder relatie geen prestatie

Wij geloven dat zonder relatie geen prestatie mogelijk is. Daarom hebben we op de Van Lingenschool ruimschoots aandacht voor sociaal- emotionele ontwikkeling. We leren kinderen dat iedereen uniek is en het belang van respect voor elkaar. We streven naar een veilige, vertrouwde en gezellige sfeer op school. Leerkrachten doen er alles aan om het beste uit uw kind te halen. We willen dat uw kind veel leert, én met plezier naar school gaat. Je kunt jezelf pas goed ontplooien als je samenleeft.

 

Dominee Van Lingen

De ds. Van Lingenschool is vernoemd naar dominee van Lingen, een voorvechter van christelijk onderwijs in Zetten. In 1864 richtte hij een gymnasium op in Zetten, de eerste christelijke middelbare school in Nederland. Aan het gymnasium was een internaat verbonden, waar dominee en mevrouw Van Lingen de leiding hadden. Dominee Van Lingen richtte ook een school voor meisjes op.

Missie en visie

Benieuwd naar onze missie en visie? 

Elk kind tot bloei!

Elk kind tot bloei laten komen. Dat is wat we willen symboliseren met ons logo. De fruitboom is ook een knipoog naar de geografische locatie van de school in de Betuwe. Het logo symboliseert bloei, groei en het afwerpen van vruchten. Ook verwijst de boom met haar vruchten in verschillende vormen en kleuren, naar een kind als onderdeel van een groter geheel. Elk kind mag zijn of haar plek innemen in de school en de maatschappij: er is ruimte voor de eigen identiteit.